Γιαουρτογλυκό με ινδοκάρυδο



Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιάς ΠΚ για ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΙΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Γιαουρτογλυκό με ινδοκάρυδο

Ανάλαφρο βελούδινο γλυκάκι!!
Όσοι αγαπούν την καρύδα θα το λατρέψουν!!

Όλα τα μετράω με κούπα χωρητικότητας 300 ml
8 αυγά μεσαίου μεγέθους
Μιάμιση κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
1 κ.σ. ξύσμα από λεμόνι
1 κούπα καρύδα

Χτυπάω τα ασπράδια με την ζάχαρη.
Χτυπάω τους κρόκους με το γιαούρτι.
Προσθέτω λάδι, μυρωδικά, μπέικιν και σιμιγδάλι.
Σταματώ το μίξερ και με σπάτουλα ανακατεύω μαρέγκα και καρύδα.
Το ταψί 22 επί 35.
Ψήνω στους 170, αντιστάσεις πάνω - κάτω για 40 λεπτά
Το αφήνω να κρυώσει.

Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Φλούδα λεμόνι

5 λεπτά από το σημείο βρασμού
Τέλος ρίχνω 50 γρ. φρέσκο βούτυρο

Σιροπιάζω σιγά - σιγά και όσο πίνει προσθέτω σιρόπι.
Από πάνω σκορπάω λίγο καρύδα.