Πένες με σπανάκι ροκφόρ και φέτα



Μια συνταγή της κυρίας Matia Alvanou για ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές


Πένες με σπανάκι ροκφόρ και φέτα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα τις πέννες 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει το πακέτο..
Κράτησα δύο κούπες από τον ζωμό τους για αργότερα.

Σε μία άλλη κατσαρόλα έφτιαξα την σως.
500 γρ. σπανάκι (σήμερα ήταν κατεψυγμένο)
1 κρεμμύδι ξερό
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 σφηνάκι άσπρο κρασί
150 γρ. ροκφόρ ή blue cheese
200 γρ. τυρί φέτα
2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος υγρή και μία συσκευασία κρέμα γάλακτος παχύρευστη (είναι σαν τυρί κρέμα)
Αλατοπίπερο και λίγο σκόρδο σε σκόνη

Σοτάρισα τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Πρόσθεσα το σπανάκι και άφησα να εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι.
Έσβησα με το κρασί και αφού εξατμίστηκε το αλκοόλ έριξα τις κρέμες γάλακτος και μετά τα τυριά.
Αλατοπίπερο βάλτε στο τέλος αφού δοκιμάσετε. Τα τυριά είναι αλμυρά από μόνα τους, επομένως προσοχή!
Ξαναέβαλα τις πένες στην κατσαρόλα τους και έφιξα μέσα τη σως.
Άναψα ξανά το μάτι και έριξα από το ζουμί που κράτησα.
Μαγείρεψα ακόμη 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σως και να σταθεί πάνω στα ζυμαρικά μας.