Κοτόσουπα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κοτόσουπα

Υλικά για την κατσαρόλα
Κοτόπουλο
Ρύζι γλασέ
1 κνορ κοτόπουλο
Ελαιόλαδο αλάτι
Αυγολέμονο
Χυμό από 2 λεμόνια
2 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ

Τσιγάρισμα κοτόπουλου
Μία κουταλιά της σούπας νέα Φυτίνη η ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και ρίγανη η θυμάρι

Εκτέλεση
Πλένω το κοτόπουλο και το βάζω σε μισή κατσαρόλα νερό. Περιμένω να ξαφρίζω αν χρειαστεί.
Στην συνέχεια ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, το κνορ και αλάτι και μαγειρεύω στη χύτρα για 25 με 30 λεπτά.
Τέλος βγάζω το κοτόπουλο αφού έχει γίνει, ρίχνω ρύζι γλασέ και βράζω ένα δεκάλεπτο.
Για το αυγολέμονο.
Στύβω χυμό από 2 λεμόνια το ρίχνω σε ένα ποτήρι και ανακατεύω μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ.
Χτυπάω τα αυγά και τέλος ρίχνω σιγά - σιγά το λεμόνι μέσα.
Στη συνέχεια παίρνω ζωμό από την κατσαρόλα και ρίχνω χτυπώντας σιγά-σιγά.
Μετά προσθέτω το αυγολέμονο στον ζωμό.
Σε ένα τηγάνι βάζω μία κουταλιά βούτυρο νέα Φυτίνη, σπάω το κοτόπουλο σε κομμάτια και το τσιγαρίζω να κάνει μία ωραία κρούστα.
Όταν ψηθεί από όλες τις μεριές το σβήνω με ένα λεμόνι.
Περιμένω πέντε λεπτά και ρίχνω αλάτι και θυμάρι.