Εξαιρετική Μηλόπιτα κέικ με Grand Marnier πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Matia Alvanou για ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ GRAND MARNIER ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές


Εξαιρετική Μηλόπιτα κέικ με Grand Marnier πορτοκάλι

Πιο αρωματικό κέικ δεν έχετε ξανά δοκιμάσει.. Το άρωμα του λικέρ (πορτοκάλι) σε συνδυασμό με την κανέλα και το μήλο είναι μοναδικό

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ  
Καταρχάς σε ένα μπολ καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες 4 μήλα μεγάλα.
Τα ραντίζουμε με χυμό από μισό λεμόνι, Χυμό από μισό πορτοκάλι, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα και 2 σφηνάκια Grand Marnier.
Αφήνουμε τα μήλα για μία ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Για το κέικ (συνταγή όπως στην Φαρίνα Γιωτης)
250 γρ βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
4 - 5 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
Μισό σφηνάκι ακόμη grand Marnier
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Φτιάχνουμε το κέικ όπως πάντα.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε τα 2/3 του μείγματος.
Απλώνουμε τα μήλα από πάνω.
Το ζουμί από τα μήλα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Το ανακατεύουμε καλά και το περιχύνουμε πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βλέπουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι.