Μουσακάς



ΜΟΥΣΑΚΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Giannis Artemis Peteinarakis από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μουσακάς

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπλυνα πολύ καλά 3 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες, τις καθάρισα απέξω, τις έκοψα στρογγυλές φέτες και τις έβαλα στο νερό να ξεπικρίσουν.
Έπλυνα 3 μεγάλα κολοκύθια και τα έβαλα να στραγγίσουν.
Καθάρισα 3 μεγάλες πατάτες, τις έκοψα στρογγυλές φέτες και αυτές.
Όλα αυτά τα τηγάνισα σε ελαιόλαδο, τα αλάτισα και τα έβαλα σε μια μεγάλη πιατέλα με μπόλικο χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν τα λάδια.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
Πήρα 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, τον έβαλα στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τον τσιγάρα με 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον έσβησα με ένα ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί.
Πρόσθεσα 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, 1 κ γλ πελτέ, 1 ξυλάκι κανέλας, 2 μπαχάρια, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι και όταν ήταν ψημένος έτριψα μαύρο πιπέρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Έβαλα στην κατσαρόλα 3 κ.σ. Φυτίνη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει.
Πρόσθεσα 7 κ.σ. αλεύρι και ανακάτευα γρήγορα να μην σβολιάσει.
Στη συνέχεια έβαλα 1 λίτρο φρέσκο γάλα αμέσως 3 αυγά χτυπημένα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, 1 χούφτα τριμμένο κίτρινο τυρί, χαμήλωσα την φωτιά και ανακάτευα γρήγορα μέχρι να πήξει.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πήρα ένα μέτριο ταψί, έβαλα μια λεπτή στρώση τριμμένη φρυγανιά, μια στρώση πατάτες, μια στρώση μελιτζάνες, μια στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση κιμά και μπόλικο κίτρινο τυρί. 
Και ξανά τα ίδια για άλλη μια φορά. 
Και στο τέλος την μπεσαμέλ.
Το άψησα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.