Μελιτζάνες τηγανητές βεντάλια



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Koumoutsakis για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΒΕΝΤΑΛΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελιτζάνες τηγανητές βεντάλια

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε της μελιτζάνες, κατά προτίμηση τσακώνικες, και κόβουμε λεπτές φέτες μέχρι το κοτσάνι.
Τiς βαζoυμε σε αλατισμένο νερό για κανά μισάωρο.
Τις στραγγίζουμε καλά με τα χέρια και μετά με χαρτί, τις βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι άσπρο.
Σε άλλο ταψάκι έχουμε βάλει αλεύρι και σε άλλο ένα φρυγανιά.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε 2 αυγά.
Αλευρώνουμε με της μελιτζάνες, μετά τις περνάμε από αυγό και μετά στη φρυγανιά.
Τις τηγανίζουμε σε σπορέλαιο και μετά τις αφήνουμε σε χαρτί.
Όταν τις τηγανίζουμε με με τη βοήθεια 2 πιρουνιών ανοίγουμε της μελιτζάνες να τηγανιστούνε παντού. Τώρα το καλοκαίρι δοκιμάστε με τζατζίκι είναι υπέροχος μεζές.