Καλιτσουνάκια με μυζήθρα



ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ


Για τη ζύμη εβαλα:
1/2 κιλό αλεύρι, περίπου 
1 κ.σ. τσικουδιά, 
2 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 
1 κ.γ. αλάτι 
και νερό με το μάτι (200 - 250 γρ.) ώστε να γίνει ένα σφικτό αλλά και εύπλαστο ζυμάρι

Για τη γέμιση:
Μυζήθρα που την έχουμε στραγγίξει πολύ καλά
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση.
Φτιαχνουμε τη ζύμη ζυμωνοντας πολυ καλα τα υλικα μας για αρκετη ωρα. 
Το νερό το πρόσθετω σταδιακά, βλέποντας τι ανάγκη εχει το ζυμαρι. 
Έπειτα την αφηνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση: Ψιλοκοβουμε το δυόσμο και τον αναμειγνύουμε στη μυζηθρα.
Ανοιγουμε φύλλο παχους περιπου 3 χιλιοστά. 
Τοποθετούμε κατα μήκος μικρα μπαλακια (περίπου 1 κ.γ.) γέμιση. 
Σκεπαζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και κοβουμε.
Τηγανίζουμε σε μετρια προς δυνατή φωτια.
Σερβιρουμε με μελι και, προαιρετικά, λιγη κανελα.


Δημιουργός συνταγής: Xrisa Xir

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!