Μελιτζάνες λευκές και σκούρες παπουτσάκια με κοτόπουλο και τυρία



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελιτζάνες λευκές και σκούρες παπουτσάκια με κοτόπουλο και τυρία

Έγινε πεντανόστιμο λουκουμάκι!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το στήθος κοτόπουλου και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Κατόπιν τρίβουμε 3 - 4 ντομάτες, ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα γλυκιά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει.
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε σταυρωτά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και τις φουρνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά στους 220 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμες λιώνουμε με πιρούνι το εσωτερικό τους, γεμίζουμε με τη σάλτσα κοτόπουλου, καλύπτουμε με τυριά της αρεσκείας μας, (έβαλα ρεγκάτο και μοτσαρέλα) και ρίχνουμε στο ταψί λίγο πουμαρό ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.