Παπουτσάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παπουτσάκια

Μελιτζάνες φλάσκες
Κιμά μοσχαρίσιο
Κρεμμύδι
Σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2 κ σ σπιτική σάλτσα ντομάτας
2 μπαχάρια
Λάδι αλάτι πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 αυγό
1/2 φλ πεκορίνο η ότι άλλο τυρί θέλετε τριμμένο

Εκτέλεση
Καθάρισα τις μελιτζάνες, έκοψα λίγο το εσωτερικό τους και τις έκανα βαρκούλες.
Έβαλα λίγο λάδι και τις έψησα στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν.
Έφτιαξα τον κιμά τσιγαρίζοντας τον λίγο. Μετά πρόσθεσα το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα, έσβησα με το κρασί, άφησα λίγο να εξατμιστεί και πρόσθεσα τις ντομάτες, τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχάρια με το δαφνόφυλλο.
Έριξα λίγο νερό και το άφησα να βράσει και να μείνει με το λάδι του.
Για την μπεσαμέλ έβαλα το βούτυρο να λιώσει και έριξα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Σιγά σιγά έριξα το γάλα χλιαρό και ανακάτεψα μέχρι να πήξει.
Κατέβασα από την φωτιά, έριξα το αυγό το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακάτεψα καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα.
Γέμισα τις μελιτζάνες με τον κιμά, από επάνω την μπεσαμέλ, λίγο τριμμένο τυρί και έψησα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!