Σάλτσα Αλφρέντο (Alfredo sauce)



ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ (ALFREDO SAUCE)


Μια υπέροχη σάλτσα για ζυμαρικά και κοτόπουλο!!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι 
  • 1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • ⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει (30 - 60 δευτερόλεπτα). Να μην ροδίσει το βούτυρο ή το σκόρδο!
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ½ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  4. Αφήνουμε την κρέμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. 
  5. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, ξύνοντας τις πλευρές και τον πάτο του τηγανιού.
  6. Βράζουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα σε περίπου 1 φλιτζάνι (10 - 12 λεπτά). 
  7. Η σάλτσα πρέπει να πήξει ελαφρώς, καλύπτοντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο. 
  9. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά ή μερικές κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή πυκνότητα.
  10. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
  11. Η συνταγή μας δίνει 1 φλιτζάνι σάλτσα, αρκετή για ένα πακέτο μακαρόνια.




Credits:

Kessica Gavin