Κουλουράκια πορτοκαλιού



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υλικά:

  • 1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
  • περίπου 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση::

  1. Βάζουμε σε λεκανίτσα το λάδι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  2. Ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε πρώτα 2 ποτήρια αλεύρι και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
  4. Ρίχνουμε σιγά - σιγά αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  5. Θέλουμε αφράτη, λεία ζύμη! 
  6. Φτιάχνουμε τη ζύμη κορδόνια λεπτά, ίσα το καθένα.
  7. Δίνουμε ότι σχέδιο θέλουμε στα κουλουράκια.
  8. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί.
  9. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμενο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά και για 20 λεπτά αν τα προτιμάμε τραγανά.
  10. Έκανα 100 κομμάτια!
  11. Μέτρημα υλικών ποτήρι 200 ml!!