
Υλικά:
- 1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
- περίπου 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε λεκανίτσα το λάδι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε πρώτα 2 ποτήρια αλεύρι και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ρίχνουμε σιγά - σιγά αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Θέλουμε αφράτη, λεία ζύμη!
- Φτιάχνουμε τη ζύμη κορδόνια λεπτά, ίσα το καθένα.
- Δίνουμε ότι σχέδιο θέλουμε στα κουλουράκια.
- Τα βάζουμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί.
- Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμενο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά και για 20 λεπτά αν τα προτιμάμε τραγανά.
- Έκανα 100 κομμάτια!
- Μέτρημα υλικών ποτήρι 200 ml!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou