Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και ρύζι μπασμάτι



ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ


Yummy!
Ήταν απίθανο, σαν εστιατορίου


Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 30 ml κονιάκ
  • 100 ml νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
  5. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
  6. Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  7. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
  8. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  10. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας μας.


Δημιουργός συνταγής: Θέμιδα Κωστή

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!