
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
Yummy!
Ήταν απίθανο, σαν εστιατορίου
Υλικά:
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. μανιτάρια
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 100 ml κρασί λευκό
- 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 30 ml κονιάκ
- 100 ml νερό
- 1 κύβο κότας
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
- Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
- Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δημιουργός συνταγής: Θέμιδα Κωστή