Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και ρύζι μπασμάτι



Μια συνταγή της κυρίας Θέμιδας Κωστή για ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και ρύζι μπασμάτι

Yummy!
Ήταν απίθανο, σαν εστιατορίου

Συστατικά:
1 κρεμμύδι, μεγάλο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. μανιτάρια
1 κ.σ. θυμάρι
100 ml κρασί λευκό
800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
30 ml κονιάκ
100 ml νερό
1 κύβο κότας
200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας μας.