Μια συνταγή της κυρίας Θέμιδας Κωστή για ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και ρύζι μπασμάτι
Yummy!
Ήταν απίθανο, σαν εστιατορίου
Συστατικά:
1 κρεμμύδι, μεγάλο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. μανιτάρια
1 κ.σ. θυμάρι
100 ml κρασί λευκό
800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
30 ml κονιάκ
100 ml νερό
1 κύβο κότας
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας μας.