Μοσχάρι στιφάδο



Μια συνταγή της κυρίας Soula Gkanidou για ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχάρι στιφάδο

Υλικά
2,5 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο (τα έβαλα σε βραστό νερό και μετά τα καθάρισα)
1,5 κιλό μοσχάρι
2 κουταλιές πελτέ
λίγή ζάχαρη
αλάτι 
πιπέρι 
δάφνη
μπαχάρι 
κανέλα 
γαρύφαλλο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι

Εκτέλεση.
Τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Μετά βάζουμε τον πελτέ, το νερό να σκεπάζει το κρέας καλά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι ,τα μπαχαρικά και βράζουμε το κρέας ώσπου να μαλακώσει.
Του προσθέτουμε τα κρεμμύδια να βράσουν κι αυτά και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το ξύδι και σβήνουμε το μάτι.