
Υλικά
- 2,5 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο (τα έβαλα σε βραστό νερό και μετά τα καθάρισα)
- 1,5 κιλό μοσχάρι
- 2 κουταλιές πελτέ
- λίγή ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- δάφνη
- μπαχάρι
- κανέλα
- γαρύφαλλο
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
- Βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
- Μετά βάζουμε τον πελτέ, το νερό να σκεπάζει το κρέας καλά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι ,τα μπαχαρικά και βράζουμε το κρέας ώσπου να μαλακώσει.
- Του προσθέτουμε τα κρεμμύδια να βράσουν κι αυτά και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το ξύδι και σβήνουμε το μάτι.
Δημιουργός συνταγής: Soula Gkanidou