Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας



ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 πράσα
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι 
  • λίγο άνηθο
  • διάφορα μαρόνια
  • μισό κιλό φέτα
  • 2 αυγά
  • λάδι για τα φύλλα 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε όλα τα χορταρικά και τα στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπανάκι να βγάλει τα νερά του και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  3. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε σπανάκι, χορταρικά, κρεμμυδάκι, πράσο, τυρί, αυγά, αλάτι, πιπέρι .
  4. Στρώνουμε τα μισά φύλλα που ενδιάμεσα τα λαδώνουμε.
  5. Βάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα.
  6. Χαρακώνουμε την πίτα, ρίχνουμε λίγο νεράκι ραντίζοντας με τα δάχτυλα μας, προσθέτουμε σουσάμι και ψήνουμε σε φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.


Δημιουργός συνταγής: Soula Gkanidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget