
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 πράσα
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- λίγο άνηθο
- διάφορα μαρόνια
- μισό κιλό φέτα
- 2 αυγά
- λάδι για τα φύλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
- Πλένουμε όλα τα χορταρικά και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπανάκι να βγάλει τα νερά του και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε σπανάκι, χορταρικά, κρεμμυδάκι, πράσο, τυρί, αυγά, αλάτι, πιπέρι .
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα που ενδιάμεσα τα λαδώνουμε.
- Βάζουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα.
- Χαρακώνουμε την πίτα, ρίχνουμε λίγο νεράκι ραντίζοντας με τα δάχτυλα μας, προσθέτουμε σουσάμι και ψήνουμε σε φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Δημιουργός συνταγής: Soula Gkanidou
