Κουρκουμπίνια



Μια συνταγή της κυρίας Soula Gkanidou για ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουρκουμπίνια

Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
σπορέλαιο για τηγάνισμα
150 γραμ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης ωμή
50 γραμ. σουσάμι
1 κ.σ. ζάχαρη
κανέλα για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
2 γεμάτες κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1/2 λεμόνι ζουμερό το χυμό και τη φλούδα
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν.
Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο και στην άκρη γύρω - γύρω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο.
Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλείφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά, που αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε, και πάλι, με αλεύρι.
Τυλίγουμε κυλινδρικά το φύλλο και προσέχουμε εκεί που αλείψαμε με το νερό και το αλεύρι να κολλήσει καλά.
Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη.
Βγαίνουν συνολικά 5 μπαστουνάκια.
Αφήνουμε 20 λεπτά να κάτσει το φύλλο και να κολλήσει.
Κόβουμε σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκατοστών και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.
Από το τηγάνι τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και κατευθείαν όσο είναι ζεστά στο κρύο σιρόπι. 
Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με φιστίκι και σουσάμι.