Εύκολη και νόστιμη πάστα ταψιού

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ


Σήμερα γιορτάζει ο μεγάλος μου γιος κ έκανα ένα απλό και εύκολο γλυκό πάστα ταψιού θα το ονομάσω γιατί έκανα το μεγάλο της κουζίνας.


Υλικά

Για το Παντεσπάνι:

  • 9 αυγά (ασπράδια και κρόκους ξεχωριστά)
  • Λίγο αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες

Για το Σιρόπι:

  • Σιρόπι από γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Για τον Καφέ:

  • Λίγο Νες καφέ
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Για τη Σαντιγί:

  • 4 βαζάκια φυτική κρέμα
  • 3 ζαχαρούχα γάλατα
  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα
  • 3 βανίλιες
  • 3 μεγάλες κουταλιές πραλίνα
  • 3 κουταλιές κακάο

Άλλα Υλικά:

  • Μπισκότα πτι μπέρ


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, το προσθέτουμε στους κρόκους και ενσωματώνουμε σιγά - σιγά και τη μαρέγκα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί της κουζίνας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα, για 30 - 35 λεπτά (αναλόγως το φούρνο).
  5. Χωρίζουμε το ψημένο παντεσπάνι στα δύο και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού.
  6. Ετοιμάζουμε λίγο Νες καφέ ρίχνοντας μέσα το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  7. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και τις βανίλιες σε σαντιγί.
  8. Χωρίζουμε τη μισή σαντιγί, προσθέτουμε την πραλίνα και το κακάο και ανακατεύουμε.
  9. Για να στήσουμε την πάστα ταψιού στρώνουμε το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα σοκολάτα.
  10. Στη συνέχεια βουτάμε πολύ γρήγορα μπισκότα πτι μπερ στον κρύο Νες καφέ και τα στρώνουμε πάνω στη σαντιγί.
  11. Απλώνουμε τη μισή λευκή κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στον Νες καφέ.
  12. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα, το δεύτερο παντεσπάνι και τελειώνουμε με την υπόλοιπη λευκή κρέμα.
  13. Δηλαδή στρώνουμε: παντεσπάνι - κρέμα σοκολάτα - μπισκότα - λευκή κρέμα - μπισκότα - κρέμα σοκολάτα - παντεσπάνι - λευκή κρέμα.

Οι ποσότητες αυτές είναι για το ταψί της κουζίνας το μεγάλο.
Αυξομειώνονται ανάλογος το σκεύος που θέλουμε να φτιάξουμε!

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ

Δημιουργός συνταγής: Soula Manik

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget