Εύκολη και νόστιμη πάστα ταψιού



Μια συνταγή της κυρίας Soula Manik για ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εύκολη και νόστιμη πάστα ταψιού

Σήμερα γιορτάζει ο μεγάλος μου γιος κ έκανα ένα απλό και εύκολο γλυκό πάστα ταψιού θα το ονομάσω γιατί έκανα το μεγάλο της κουζίνας.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι έβαλα 9 ΑΥΓΑ. 
Τα ΑΣΠΡΑΔΙΑ τα χτύπησα σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο ΑΛΑΤΙ.
Τους ΚΡΟΚΟΥΣ τους χτύπησα με 200 γρ. ΖΑΧΑΡΗ πολύ καλά να ασπρίσουν.
Έριξα μέσα 200 γρ. ΑΛΕΥΡΙ και 50. γρ ΚΑΚΑΟ κοσκινισμένα, 1 ΜΠΕΙΚΙΝ, 3 ΒΑΝΙΛΙΑΚΙΑ και ενσωμάτωσα σιγά - σιγά και τη μαρέγκα.
Έβαλα στο ταψί της κουζίνας και όταν ψήθηκε το χώρισα στα δύο το παντεσπάνι.
Το γλυκό έχει κάτω παντεσπάνι, κρέμα, στρώση ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ, κρέμα, μπισκότα, και τελευταίο πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, από πάνω κρέμα
Το παντεσπάνι το σιρόπιασα με ΣΙΡΟΠΙ από το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο που είχα φυλαγμένο στο ψυγείο.
Έκανα λίγο ΝΕΣ ΚΑΦΕ με ένα σφηνάκι ΚΟΝΙΑΚ μέσα και αφού κρύωσε εντελώς βούταγα πολύ γρήγορα τα μπισκότα και τα έστρωνα πάνω στην ΣΑΝΤΙΓΙ.
Για τη σαντιγί χτύπησα 4 βαζάκια ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ, 3 κουτιά ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ, 2 συσκευασίες ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ και 3 ΒΑΝΙΛΑΚΙΑ.
Χώρισα τη μισή και έβαλα 3 μεγάλες κουταλιές ΠΡΑΛΙΝΑ και 3 κουταλιές ΚΑΚΑΟ για να το κάνω δίχρωμο.
Οι ποσότητες αυτές είναι για το ταψί της κουζίνας το μεγάλο.
Αυξομειώνονται ανάλογος το σκεύος που θέλουμε να φτιάξουμε!