Λευκή σοκολατόπιτα (Συνταγή + Βίντεο)

ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Για το σιρόπι:
500ml νερό
500γρ ζάχαρη
50γρ σκόνη λευκής σοκολάτας
100γρ ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη σκόνη λευκής σοκολάτας και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σοκολατόπιτα
6 αβγά
100γρ ζάχαρη
200ml λιωμένο βούτυρο
75γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100γρ σκόνη λευκής σοκολάτας
2 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη σκόνη λευκής σοκολάτας και το ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 28 εκατοστών.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 80λεπτά μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 2 ώρες να το απορροφήσει.

Για τη γκανάς:
300γρ λευκή κουβερτούρα
100ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 watt.
Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς.
Περιχύνουμε τη γκανάς πάνω από τη σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει για 4-6 ώρες.
Διακοσμούμε με σαντιγύ και λευκές μπάλες σοκολάτας.
Η Λευκή Σοκολατόπιτα είναι έτοιμη!!

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Credits:
Maria's Pastry Ideas