ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Για το σιρόπι
- 500ml νερό
- 500γρ ζάχαρη
- 50γρ σκόνη λευκής σοκολάτας
- 100γρ ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη σκόνη λευκής σοκολάτας και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σοκολατόπιτα
- 6 αβγά
- 100γρ ζάχαρη
- 200ml λιωμένο βούτυρο
- 75γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100γρ σκόνη λευκής σοκολάτας
- 2 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη σκόνη λευκής σοκολάτας και το ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 28 εκατοστών.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 80λεπτά μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 2 ώρες να το απορροφήσει.
Για τη γκανάς:
- 300γρ λευκή κουβερτούρα
- 100ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 watt.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάς.
- Περιχύνουμε τη γκανάς πάνω από τη σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει για 4-6 ώρες.
- Διακοσμούμε με σαντιγύ και λευκές μπάλες σοκολάτας.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Maria's Pastry Ideas
