Χοιρινό μπούτι με καραμελωμένη πετσούλα και baby πατάτες



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΠΕΤΣΟΥΛΑ ΚΑΙ BABY ΠΑΤΑΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινό μπούτι με καραμελωμένη πετσούλα και baby πατάτες

Χοιρινό μπούτι με μουστάρδα, μέλι, πορτοκάλι και τραγανή καραμελωμένη πετσούλα και baby πατατούλες σκέτο λουκούμι!!!!!

Υλικά
3 κιλά χοιρινό μπούτι με την πετσούλα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
1 κλωναράκι φρέσκια μαντζουράνα
χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι πιπέρι
Λίγες τσιμπιές βούτυρο

Για τη μαρινάδα
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κ.σ κρέμα μπαλσάμικου η μπαλσάμικο ξύδι
3 κ.σ μουστάρδα
3 κ.σ γεμάτες μέλι
Αλάτι πιπέρι

Για τις πατάτες
αλάτι πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
τις κούπες του πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνω καλά το μπουτάκι το χαράζω σε ρόμβους και το βάζω στη γάστρα.
Προσθέτω τα φρέσκα μυρωδικά ,το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες ,το χυμό πορτοκαλιού και τσιμπιές βούτυρο και κλείνω τη γάστρα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
Προσθέτω τις πατάτες αφού τις έχω πλύνει πρώτα τις έχω αλατοπιπερώσει μαζί με τη θυμάρι και τους χυμός των εσπεριδοειδών και τις κούπες πορτοκαλιού.
Ψήνω ακόμα 2 ώρες .
Στο τελευταίο μισάωρο ανοίγω τη γάστρα και αλείφω το μπουτάκι με τη μαρινάδα για να καραμελώσει και να τραγανίσει η πετσούλα!