Μακαρόν



Μια συνταγή της κυρίας Stratoula Andreadi για ΜΑΚΑΡΟΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μακαρόν

Για 40 τμχ μικρά..
230gr άχνη ζάχαρη
100gr κρυσταλλική
170gr αμύγδαλο ψίχα τριμμένη
4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

ΓΕΜΙΣΗ
200gr βούτυρο
100grάχνη

Βάζουμε στο μούλτι την αμυγδαλόψιχα και την άχνη, να γίνει σκόνη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με δύο τρεις σταγόνες χυμό λεμόνι.
Προσθέτουμε πολύ σιγά τη ζάχαρη, λίγο - λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα για να γίνει ένα μίγμα σφιχτό και γυαλιστερό.
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα με την αμυγδαλόψιχα.
Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ή κορνε, ό,τι έχουμε, και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα φτιάχνοντας δίσκους περίπου 3 εκατοστά. Εγώ τα έκανα μικρά.
Τα αφήνουμε 20 με 30 λεπτά στη λαμαρίνα να ξεκουραστουν και κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην τρίτη σκάλα από επάνω, για 15 λεπτά, στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Για τη γέμιση
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε την άχνη.
Για τα χρώματα βάζουμε στην μαρέγκα πριν την ενώσουμε με την αμυγδαλόψιχα δύο - τρεις σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλουμε.

Για τη γέμιση
Εάν θέλετε σοκολάτα βάζετε πραλίνα.
Εγώ έβαλα και ξύσμα από λεμόνι.
Μπορείτε φράουλα μαρμελάδα...βύσσινο...κ.λ.π.