Υπέροχη σιροπιαστή κολοκυθόπιτα



ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Κολοκυθόπιτά η Θεϊκή ανώτερη από μπακλαβά!!!
Η συνταγή μου είναι παλιά της μαμάς μου!!!
Είναι σαν μπακλαβάς αλλά έχει ένα επιπλέον υλικό, την κολοκύθα την μεγάλη την κίτρινη!!

Υλικά:
1 φλυτζάνα λάδι, στο τσιγάρισμα του κολοκυθιού
6 φλιτζάνες κολοκύθι βρασμένο, στυμμένο και τσιγαρισμένο
5 φλιτζάνες καρύδι
2 φλιτζάνες φρυγανιά
2 φλιτζάνες ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
4 αυγά χτυπημένα

1 φλυτζάνα λάδι, για μέσα στην πίτα
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση
Τσιγαρίζω τη βρασμένη και καλά στυμμένη κολοκύθα πολύ καλά, σε μέτρια έως δυνατή φωτιά, προσοχή μην σας καεί!! Στέκεστε από πάνω!!
Μόλις κρυώσει προθέτω με τη σειρά που τα γράφω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
Σε λαδωμένο ταψί Νο38 στρώνω στον πάτο 4 φύλλα κρούστας καλά λαδωμένα.
Από πάνω ρίχνω το μισό μείγμα.
Μετά άλλα 3 φύλλα λαδωμένα.
Από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Γυρίζω προς τα μέσα όλα τα φύλλα λαδώνοντάς τα,  τοποθετώ από πάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα επίσης λαδωμένα.
Κόβω τα εξέχοντα και χαράσσω σε κομμάτια.
Καρφώνω σε κάθε κομμάτι ένα γαρυφαλλάκι και ραντίζω με νεράκι όλο το γλυκό.
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για μια ώρα!!

Εν τω μεταξύ βράζω το σιρόπι με:
6 φλιτζάνες ΖΑΧΑΡΗ
5 φλιτζάνες ΝΕΡΟ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
Μετράω 7 λεπτά από το σημείο βρασμού και σβήνω αφού προς το τέλος προσθέσω 5 με 6 σταγόνες ΛΕΜΟΝΙ.

Σιροπιάζω με ΧΛΙΑΡΟ ΣΙΡΟΠΙ το ΚΑΥΤΟ ΓΛΥΚΟ!


Credits:
Μαιρη Καπνιση
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (επιμέλεια κειμένου)
Υπέροχη σιροπιαστή κολοκυθόπιτα