Γιουβαρλάκια



ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1 καρότο σε φέτες
1 - 2 πατάτες σε μικρά κομμάτια
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1,5 κούπα ρύζι
2 lt ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

2 αυγά
2 λεμόνια τον χυμό
2 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτελεστή:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κιμά, τα λαχανικά όλα, το ρύζι, αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Πλάθουμε το κιμά σε μπαλίτσες και τα περνάμε από το αλεύρι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό, το καρότο σε φέτες και αλάτι, και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε σιγά - σιγά τα γιουβαρλάκια και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και τα βράζουμε για 40 με 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Διαχωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε.
Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό από τα λεμόνια.
Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό ζωμό από το φαγητό και διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ.
Όλο αυτό το προσθέτουμε στη μαρέγκα και αφού έχουμε αποσύρει το φαγητό από τη φωτιά περιχύνουμε το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού.


Credits:
Elena Psillia
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γιουβαρλάκια