ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά
Για το σπιτικό φύλλο:- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 70 ml ελαιόλαδο
- ξύδι
- 1 κοφτή κ.σούπας αλάτι
- Νερό, όσο πάρει
Για τη γέμιση:
- 1 κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 - 3 πιπεριές της αρεσκείας σας, πράσινες, Φλωρίνης κλπ
- 8 - 10 μανιτάρια σε φέτες
- 2 μεγάλα αυγά
- 300 - 350 γρ. τριμμένα ημίσκληρα τυριά της αρεσκείας σας (κεφαλοτύρι, κασέρι, ρεγκάτο)
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών και για το άλειμμα των φύλλων
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κοτόπουλο γύρω στα 40-50 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι ολόκληρο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε.
- Φυλάμε το ζωμό για να κάνουμε σούπα, να βράσουμε μακαρόνια ή ρύζι.
- Ετοιμάζουμε το φύλλο.
- Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι.
- Ρίχνουμε και το ξύδι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
- Δουλεύουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας για 5 λεπτά.
- Λαδώνουμε ένα μπολ, το τοποθετούμε μέσα και το σκεπάζουμε με μεμβράνη και με καθαρή πετσέτα.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε ζαράκια και τα μανιτάρια σε φέτες.
- Σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο.
- Σε μπολ αναμιγνύουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, λιώνουμε με πιρούνι το βρασμένο κρεμμύδι και το ανακατεύουμε και αυτό και προσθέτουμε και μια κουταλιά από το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε και τα τυριά (κρατάμε μια χούφτα για να πασπαλίσουμε τη γέμιση στο ταψί) και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και ανοίγουμε κάθε φύλλο ξεχωριστά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, λαδώνουμε ξανά και τοποθετούμε και το δεύτερο.
- Απλώνουμε τη γέμιση και τοποθετούμε λαδωμένα τα δύο επόμενα φύλλα.
- Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια για να ψηθεί καλύτερα.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε στους 200 C για περίπου 1 ώρα μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Δημιουργός συνταγής: Georgia Karakidou
