Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό τραγανό και πεντανόστιμο φύλλο



ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΦΥΛΛΟ

Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι, εγώ έβαλα Κούλα
1 κ.σ. ξύδι
Μισό κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 ml νερό

Κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω μέσα το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και στο τέλος σιγά - σιγά το νερό.
Ζυμώνω μέχρι να έχω μια μαλακιά ζύμη.
Σκεπάζω με μία πετσέτα και αφήνω για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα 8 φύλλα, 4 κάτω και 4 πάνω. 
Αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε 2 φύλλα κάτω και 2 φύλλα πάνω.
Στο στρώσιμο βάζω στο ταψί με κάθε φύλλο λάδι, γέμιση και συνεχίζω μετά με φύλλο, λάδι, φύλλο λάδι και όσο μου πάρει.
Από πάνω μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο ή λάδι (όπως στη δική μου περίπτωση).
Κόβω την πίτα και ψήνω σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ανάλογα από το φούρνο.

Για τη γέμιση
Ζεματάω το σπανάκι για 2 λεπτά, το στραγγίζω πολύ καλά και το αφήνω να κρυώσει για λίγο.
Στη συνέχεια προσθέτω το φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, δυόσμο και τριμμένο κατσικίσιο τυρί.


Credits:
Αννα Κασσανδρεια
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό τραγανό και πεντανόστιμο φύλλο