Λαχανοντολμάδες στη γάστρα



ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Λαχανοντολμάδες με γεύση γιαγιάς στην γάστρα, όπως παλιά.
Απίστευτοι σε γεύση!!

ΥΛΙΚΑ
2 λάχανα φουσκωμένα
1 κιλό χοιρινό, ψιλοκομμένο
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
4 μεγάλα καρότα, τριμμένα στον τρίφτη
1 κιλό ρύζι Καρολίνα
4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 λεμόνια
3 κούπες τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και ζεματάμε το λάχανο φύλλο - φύλλο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε ξεχωριστά το κρέας, το κρεμμύδι και τα καρότα.
Ύστερα τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι .
Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες, τους στρώνουμε στη γάστρα ή σε κατσαρόλα, ό,τι έχουμε.
Ύστερα ρίχνουμε 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο και 3 κούπες τσαγιού ζωμό.
Το σκεπάζουμε με τά λίγα φύλλα πού περίσσεψαν ή χάλασαν στο τύλιγμα και κλείνουμε το καπάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πάω - κάτω αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.


Credits:
‎Argentina Gutu
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λαχανοντολμάδες στη γάστρα