ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Υλικά
- 6 κόκκινες γλυκές πιπεριές τύπου Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τους σπόρους
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείψτε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις (σε ψηστιέρα, bbq, γκριλ φούρνου) μέχρι να γίνει μαύρη η φλούδα τους.
- Ψήστε επίσης 2 σκελίδες σκόρδο μαζί με την φλούδα τους.
- Βάλτε στη συνέχεια τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκεπάστε το με το καπάκι του ή με μεμβράνη για να ιδρώσουν και να ξεκολλήσει εύκολα η φλούδα τους από την ψημένη σάρκα της πιπεριάς.
- Όταν κρυώσουν, αφαιρέστε τη φλούδα και βάλτε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές, το ψημένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε μια βελούδινη κόκκινη σάλτσα.
- Τη σάλτσα αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σαν ντιπ ή να την αλείψετε σε μπρουσκέτες που θα πασπαλίσετε με παρμεζάνα και θα τις ψήσετε.