Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 4 φέτες μπέικον
- 3 φέτες γαλοπούλα
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 σφηνάκι κρασί
- μισό κύβο κνορ
- 3 ποτήρια γάλα
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 φλυτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον και τη γαλοπούλα με το λάδι.
- Σβήνουμε με 1 σφηνάκι κρασί και προσθέτουμε τον κύβο
- Ρίχνουμε τα δύο ποτήρια γάλα και στο ένα που μας έμεινε διαλύουμε το κορν φλάουρ.
- Το ρίχνουμε και ανακατεύουμε να πήξει.
- Αν θέλουμε ρίχνουμε 1 φλυτζάνι τριμμένα κίτρινα τυριά, φτιάχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε ή πάνω στα βρασμένα μακαρόνια η τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Μπορείτε να το κάνετε και με μια μικρή κρέμα γάλακτος και τα δύο ποτήρια γάλα και 2 κ.σ. κορν φλάουρ και στο τσιγάρισμα να προσθέσετε πιπεριές και μανιτάρια.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου