Πένες με άσπρη σάλτσα



ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 4 φέτες μπέικον
  • 3 φέτες γαλοπούλα 
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • μισό κύβο κνορ
  • 3 ποτήρια γάλα 
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ 
  • 1 φλυτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα 


Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον και τη γαλοπούλα με το λάδι.
  2. Σβήνουμε με 1 σφηνάκι κρασί και προσθέτουμε τον κύβο 
  3. Ρίχνουμε τα δύο ποτήρια γάλα και στο ένα που μας έμεινε διαλύουμε το κορν φλάουρ. 
  4. Το ρίχνουμε και ανακατεύουμε να πήξει.
  5. Αν θέλουμε ρίχνουμε 1 φλυτζάνι τριμμένα κίτρινα τυριά, φτιάχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε ή πάνω στα βρασμένα μακαρόνια η τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  6. Μπορείτε να το κάνετε και με μια μικρή κρέμα γάλακτος και τα δύο ποτήρια γάλα και 2 κ.σ. κορν φλάουρ και στο τσιγάρισμα να προσθέσετε πιπεριές και μανιτάρια.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!