Κασερόπιτες



ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΕΣ

Υλικά για το φύλλο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό 200ml
1 φακελάκι μαγιά
1/2 φλ ελαιόλαδο 100ml
1 αυγό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ.

Για τη γέμιση
250 γρ τυρί που λιώνει γκούντα - ένταμ τριμμένο +
250 γρ κασέρι τριμμένο ανακατεμένα όλα μαζί
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το αυγό, το λάδι, το αλάτι και τη φαρίνα ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζω τη ζύμη σε 20 μπαλάκια.
Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω 2 μπαλάκια, ανοίγω 2 φύλλα, βάζω στο ένα τα τυριά και κλείνω με το άλλο φύλλο.
Τα αλείφω με το αυγό και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η δόση αυτή βγάζει δέκα πίτες.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κασερόπιτες