Μελιτζανάκι τουρσί



ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ

Υλικά
2 κιλά μικρά μελιτζανάκια
1/2 κιλό σέλινο για το τύλιγμα
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό
2 κεφάλια σκόρδο
4 καρότα
καυτερές κόκκινες πιπερίτσες
ξύδι
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τα μελιτζανάκια, τα πλένουμε και τους κάνουμε μια μικρή σχισμή.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, ρίχνουμε 1 ποτήρι ξύδι και 1 κουταλιά αλάτι.
Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε λίγα - λίγα τα μελιτζανάκια για να μην μας πάρει πολύ ώρα να έρθει σε βρασμό και από το σημείο βρασμού αφήνουμε 2 με 3 λεπτά και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα κάνοντας το ίδιο.
Έχουμε καθαρίσει το σέλινο, το πλένουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να ζεματιστεί και αυτό. Επειδή είναι πιο σκληρό το αφήνουμε περισσότερη ώρα, γύρω στα 8 - 10 λεπτά, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίσει.
Πλένουμε τον μαϊντανό,  καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε μια λεκάνη.
Μέσα σε αυτά ρίχνουμε τα καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τις καυτερές πιπεριές κομμένες σε κομματάκια.
Ρίχνουμε αλάτι και λίγο λάδι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα μελιτζανάκια στην σχισμή που είχαμε κάνει.
Τα τυλίγουμε με τα κλωνάρια σέλινου γύρω - γύρω και τα δένουμε. Εάν είναι χοντρά τα κλωνάρια τα σκίζουμε στα δύο.
Τα βάζουμε με σειρά σε στρώσεις σε μια λεκάνη, αλατίζουμε κάθε στρώση και ρίχνουμε ξύδι να τα σκεπάζει.
Τα αφήνουμε κάποιες ώρες να τραβήξουν ξύδι, δοκιμάζουμε πόσο μας αρέσει και κατόπιν τα βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει το ξύδι.
Τα τοποθετούμε σε βάζα και ρίχνουμε ελαιόλαδο να καλυφθούν.
Τα αποθηκεύουμε όσο είναι δυνατόν σε ψυχρό σημείο του σπιτιού.


Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μελιτζανάκι τουρσί