ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζω 1 κιλό ΣΑΡΔΕΛΕΣ (αφήνω τα κεφάλια τους).
- Τις πλένω καλά, τις αφήνω σε τρυπητό να στραγγίσουν και τις στεγνώνω με χαρτί κουζίνα.
- Τους ρίχνω λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, λίγο ΑΛΑΤΑΚΙ και ΠΙΠΕΡΑΚΙ και ανακατεύω.
- Ψήνω τις σαρδέλες στα κάρβουνα (σε μέτρια καρβουνιά), σε καυτή σχάρα την οποία αλείφω με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τις σερβίρω καυτές περιχυμένες με ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΧΤΥΠΑΩ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ Η ΜΙΞΕΡΑΚΙ:
- 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι - πιπέρι - ρίγανη