Σαρδέλες στη σχάρα με λαδολέμονο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζω 1 κιλό ΣΑΡΔΕΛΕΣ (αφήνω τα κεφάλια τους).
  2. Τις πλένω καλά, τις αφήνω σε τρυπητό να στραγγίσουν και τις στεγνώνω με χαρτί κουζίνα.
  3. Τους ρίχνω λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, λίγο ΑΛΑΤΑΚΙ και ΠΙΠΕΡΑΚΙ και ανακατεύω.
  4. Ψήνω τις σαρδέλες στα κάρβουνα (σε μέτρια καρβουνιά), σε καυτή σχάρα την οποία αλείφω με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Τις σερβίρω καυτές περιχυμένες με ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ.

Για το λαδολέμονο χτυπάω σε βαζάκι ή μιξεράκι

  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ