Ρεβίθια με σύβραση



ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΥΒΡΑΣΗ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε από το βράδυ 1/2 κιλό ΡΕΒΙΘΙΑ.
Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με αρκετό ΝΕΡΟ.
Μετά από 5 λεπτά βρασμού τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε να φύγουν όλοι οι αφροί.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε ΛΑΔΙ, ΚΑΡΟΤΟ, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο, ΠΙΠΕΡΙ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ, λίγο ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ και 2 κ.σ. ΑΛΕΥΡΙ και τα φέρνουμε δύο βόλτες στη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε ΝΕΡΟ και τα αφήνουμε να βράσουν.
Προς το τέλος βάζουμε λίγο ΑΝΗΘΟ και ΑΛΑΤΙ.
Κόβουμε σε ροδέλες 2 μεγάλα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και τα καραμελώνουμε λίγο στο τηγάνι με λίγο ΑΛΑΤΙ, ΖΑΧΑΡΙΤΣΑ και ΚΥΜΙΝΟ..
Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω τη ΣΥΒΡΑΣΗ καυτή!!


Credits:
Ρουλα Λυρου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ρεβίθια με σύβραση