ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε χύτρα σοτάρω ψιλοκομμένο, 1 μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ και 3 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ τριμμένες.
- Προσθέτω 500 γρ. ΣΟΥΠΙΑ σε κομμάτια (εγώ παίρνω έτοιμη καθαρισμένη και συνεχίζω να σοτάρω μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά της.
- Σβήνω με ΚΡΑΣΑΚΙ ένα ποτηράκι μικρό και αφήνω να εξατμιστεί.
- Προσθέτω 3 ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ τριμμένες και ένα κουτάκι ΝΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟ ΚΥΚΝΟΣ 250gr.
- Βάζω τα μπαχαρικά (ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΔΑΦΝΗ, ΠΑΠΡΙΚΑ, λίγο ΚΑΡΥ, ένα ΚΥΒΟ ΚΟΤΑΣ και μια μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ.
- Προσθέτω κι ένα ποτήρι ΝΕΡΟ και σκεπάζω τη χύτρα για 40' μέχρι να μαλακώσει η σουπιά μας .
- Τέλος τοποθετώ μισό πακέτο ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ (ωμό 250gr) σε ταψάκι με 2 κουταλιές ΒΟΥΤΥΡΟ, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ και περιχύνω από πάνω τις σουπιές με τη σάλτσα.
- Βάζω επιπλέον μισό ποτήρι ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΤΟ.
- Τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο το μακαρόνι (μισή ώρα περίπου).
- Ανακατεύω ανά διαστήματα και εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ.
Δημιουργός συνταγής: Olga Srmt