Κέικ λεμονιού



ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Μια κ.σ. ξύσμα λεμονιού
60 γρ. χυμό λεμονιού
200 γρ. ζάχαρη
115 γρ. βούτυρο
2 αυγά
60 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. γάλα
¼ κ.γ. αλάτι
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
60 γρ. χυμό λεμονιού
50 γρ. ζάχαρη 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
120 γρ. ζάχαρη άχνη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκατοστών
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. 
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό και την κρέμα γάλακτος. 
Βάζουμε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά. 
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. 
Έπειτα το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. 
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. 
Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά. 
Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο κέικ, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας καλά τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με αυτό το κρύο κέικ.
Τη συνταγή τη βρήκα εδω μόνο που εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δεν έβαλα μαγειρική σόδα.


Credits: 
living sweet moments (συνταγή)
Eleni Petrakopoulou (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ λεμονιού