Μπισκοτάκια πέταλο γεμισμένα με αμύγδαλο και επικάλυψη με σοκολάτα και φιστίκι



ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΈΤΑΛΟ ΓΕΜΙΣΜΈΝΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ

ΥΛΙΚΑ
380 γρ αλεύρι
100 γρ κορν φλάουρ
200 γρ βούτυρο λιωμένο
3 βανίλιες
1 αυγό
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Μία πρέζα αλάτι
70 γρ ανθόνερο
70 γρ γάλα

ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ αμύγδαλα χοντρό τριμμένα
2 κουταλιές καραμελωμένο γάλα ή μαρμελάδα

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
150 γρ κουβερτούρα
1 κουταλάκι ηλιέλαιο
Μαρμελάδα
Φιστίκι ανάλατο και ψημένο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε μια λεκάνη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνουν ψιχουλάκια.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη, την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και τα κάνουμε μπαλάκια.
Παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη τα κάνουμε και αυτά μπαλάκια, κανονίζουμε να είναι ίσα στον αριθμό με τα μπαλάκια του αμυγδάλου.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης σε μικρά στρογγυλά φυλλαράκια με τα χέρια μας, πλάθουμε τα μπαλάκια της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα το τοποθετούμε πάνω στο φυλλαράκι και το τυλίγουμε, κλείνουμε καλά την ένωση τα γυρίζουμε σαν πεταλάκι τα βάζουμε στο ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 20 με 25 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν, λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και βουτάμε μέσα το μισό μπισκοτάκι, τα βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο και κατόπιν αλείφουμε το υπόλοιπο μισό με αραιωμένη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε φιστίκι.



Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπισκοτάκια πέταλο γεμισμένα με αμύγδαλο και επικάλυψη με σοκολάτα και φιστίκι