ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΕΤΑΛΟ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ
Υλικά
- 380 γρ αλεύρι
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 200 γρ βούτυρο λιωμένο
- 3 βανίλιες
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- μία πρέζα αλάτι
- 70 γρ ανθόνερο
- 70 γρ γάλα
Για τη γέμιση
- 250 γρ αμύγδαλα χοντροτριμμένα
- 2 κ.σ. καραμελωμένο γάλα ή μαρμελάδα
Για την επικάλυψη
- 150 γρ κουβερτούρα
- 1 κ.γ. ηλιέλαιο
- μαρμελάδα
- φιστίκι ανάλατο και ψημένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε μια λεκάνη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνουν ψιχουλάκια.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη, την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και τα κάνουμε μπαλάκια.
- Παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη τα κάνουμε και αυτά μπαλάκια, κανονίζουμε να είναι ίσα στον αριθμό με τα μπαλάκια του αμυγδάλου.
- Ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης σε μικρά στρογγυλά φυλλαράκια με τα χέρια μας,
- Πλάθουμε τα μπαλάκια της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα, το τοποθετούμε πάνω στο φυλλαράκι και το τυλίγουμε.
- Κλείνουμε καλά την ένωση, τα γυρίζουμε σαν πεταλάκι και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα για 20 με 25 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
- Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και βουτάμε μέσα το μισό μπισκοτάκι.
- Τα βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο και κατόπιν αλείφουμε το υπόλοιπο μισό με αραιωμένη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε φιστίκι.