Σοκολατένια τρουφάκια καρύδας



ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. τριμμένη καρύδα (και λίγη ακόμα για την επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τις σοκολάτες ξεχωριστά σε 2 μπολ, προσθέτουμε από 50 ml κρέμα γάλακτος στο καθένα και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων (εναλλακτικά μπορούμε να ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος και να τη ρίξουμε πάνω στις κουβερτούρες). 
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν οι σοκολάτες και να γίνει λείο το μείγμα. 
Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. 
Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού και τις κυλάμε σε τριμμένη καρύδα. 
Τις βάζουμε πάλι στο ψυγείο για να σφίξουν λίγο. 
Διατηρούνται στο ψυγείο.


Credits: 
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σοκολατένια τρουφάκια καρύδας