Τρουφάκια cheesecake φράουλα
Υλικά (για 25 τρουφάκια)
20 μπισκότα digestive
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (προαιρετικά)
Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να παγώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα, βυθίζουμε τα τρουφάκια και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Μόλις στερεοποιηθεί η επικάλυψη, διακοσμούμε με τη σοκολάτα γάλακτος, την οποία έχουμε επίσης λιώσει.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και τη μαρμελάδα.Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να παγώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα, βυθίζουμε τα τρουφάκια και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Μόλις στερεοποιηθεί η επικάλυψη, διακοσμούμε με τη σοκολάτα γάλακτος, την οποία έχουμε επίσης λιώσει.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Τρουφάκια μπισκότο - σοκολάτα
Υλικά (για 25 τρουφάκια)
20 μπισκότα digestive200 γραμμάρια ζαχαρούχο
125 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Τρούφα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ζαχαρούχο και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το κακάο.
Προσθέτουμε το μείγμα του ζαχαρούχου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να σφίξει.
Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις κυλάμε στην τρούφα (καλύτερα να φορέσουμε γάντια για να μην κολλήσει το μείγμα στα χέρια μας).
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Petrakopoulou