Τρουφάκια Cheesecake φράουλα και μπισκότο - σοκολάτα


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ (για 25 τρουφάκια)
20 μπισκότα digestive
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και τη μαρμελάδα.
Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να παγώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα, βυθίζουμε τα τρουφάκια και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Μόλις στερεοποιηθεί η επικάλυψη, διακοσμούμε με τη σοκολάτα γάλακτος, την οποία έχουμε επίσης λιώσει.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο.


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ (για 25 τρουφάκια)
20 μπισκότα digestive
200 γραμμάρια ζαχαρούχο
125 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Τρούφα για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ζαχαρούχο και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το κακάο.
Προσθέτουμε το μείγμα του ζαχαρούχου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να σφίξει.
Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις κυλάμε στην τρούφα (καλύτερα να φορέσουμε γάντια για να μην κολλήσει το μείγμα στα χέρια μας).
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο.


Credits
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τρουφάκια Cheesecake φράουλα και μπισκότο - σοκολάτα