Υλικά για το παντεσπάνι
180 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
90 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια κακάο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
4 αυγά
90 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια κακάο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενα πλαϊνά (διαμέτρου 20cm) και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς. (Εναλλακτικά μπορούμε να το ψήσουμε σε μια φόρμα για 35 λεπτά και να το κόψουμε στα 2 μόλις κρυώσει).
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα βγάζουμε από τις φόρμες και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Για το σιρόπι
200 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.
Υλικά για την κρέμα
110 γραμμάρια τυρί κρέμα80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανιλλίνη
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το τυρί, τη ζάχαρη και τη βανιλλίνη.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ρίχνουμε το μείγμα του τυριού, ανακατεύοντας απαλά.
Συναρμολόγηση
Σιροπιάζουμε το πρώτο παντεσπάνι με το ζεστό σιρόπι και στρώνουμε από πάνω λίγη από την κρέμα (περίπου το 1/3).Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγες σταγόνες σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε κι αυτό και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο.
*Τα παντεσπάνια γίνονται πολύ αφράτα.
*Τα παντεσπάνια γίνονται πολύ αφράτα.
Αν τα προτιμάτε πιο λεπτά χωρίστε το μείγμα σε 3 φόρμες ή κόψτε το στα 3 αντί για 2.
Επίσης αν θέλετε πιο πλούσια γέμιση βάλτε 170 γραμμάρια τυρί κρέμα με 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 1 βανιλλίνη και 300 ml κρέμα γάλακτος.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Petrakopoulou