Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


ΥΛΙΚΑ
440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
228 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
2 βανιλίνες
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί για 2-3 λεπτά. 
Βάζουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. 
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και τις βανιλλίνες και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. 
Έπειτα δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και την τοποθετούμε σε μεμβράνη. 
Κλείνουμε καλά, πιέζουμε να γίνει σαν δίσκος και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. 
Κόβουμε με κουπ πατ τα σχέδια που θέλουμε, τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα, μεσαία σχάρα) για 7 με 10 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα βουτάμε στο γλάσο.
Τα αστέρια είναι με γλάσο λεμονιού και τα υπόλοιπα με απλό γλάσο (120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 2 κουταλιές της σούπας νερό), λιωμένη κουβερτούρα και χρωματιστά κουφετάκια. 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, αναλόγως πόσο πηχτό το θέλουμε. 
Τα ανακατεύουμε καλά και βουτάμε τα κρύα μπισκότα. 
Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί.

 
Δημιουργός συνταγής: Eleni Petrakopoulou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!