Black Forest



BLACK FOREST

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με μόνη διαφορά την κρέμα, αντί για σαντιγί μέσα βάλαμε κρέμα πατισερί μαζί με κρέμα γάλακτος..

Παντεσπάνι
225 gr αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
2 κ.γ. κοφτά σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
70 gr κακάο
250 gr ζάχαρη
130 ml λάδι ελαφρύ
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 gr γιαούρτι
120 gr ζεστό καφέ εσπρέσο ή νες καφέ
2 κ.γ. υγρή βανίλια

Ανακατεύουμε τα στερεά, χτυπάμε χώρια τα υγρά με μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά.
Στο τέλος ρίχνουμε τον καφέ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία ταψάκια 23 εκ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.

Γέμιση
Στραγγίζουμε 2 κουτιά μαυροκέρασα.
Το υγρό σε κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να συμπυκνωθεί.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε 30 ml λικέρ κεράσι.

Κρέμα
1 φάκελο κρέμα πατισερί χτυπημένη με γάλα, όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
600 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 30 gr άχνη ζάχαρη.
Ρίχνουμε στη κρέμα πατισερί το 1/3 από τη σαντιγί και ανακατεύουμε να αφρατέψει.

Συναρμολόγηση
Σε αποσπώμενη φόρμα τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και βρέχουμε με πινέλο το σιρόπι από τα κεράσια.
Προσθέτουμε κεράσια πεταχτά, απλώνουμε τη μισή κρέμα, κεράσια ξανά, και κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο παντεσπάνι.
Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε, απλώνουμε τη σαντιγί από πάνω και γύρω - γύρω και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και κερασιά.



Credits:
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (συνταγή)
Marina Hatzidaki (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Black forest