Γιουβετσάκι με αλανιάρικο κοκοράκι στη γάστρα



ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΕ ΑΛΑΝΙΑΡΙΚΟ ΚΟΚΟΡΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά
1 κόκορα, σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
πάπρικα γλυκιά
1 συσκευασία κριθαράκι ολικής άλεσης

Εκτέλεση
Βάζουμε στη γάστρα τις μερίδες κοτόπουλου.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 220 βαθμούς, στον αέρα για μισή ώρα.
Στη συνέχεια ανοίγουμε, γυρίζουμε το κρέας, ρίχνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε ζεστό νερό, ρίχνουμε ένα πακέτο κριθαράκι ολικής άλεσης σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσει το κριθαράκι.


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γιουβετσάκι με αλανιάρικο κοκοράκι στη γάστρα