Εύκολη τυρόπιτα με τρία τυριά και φύλλο κρούστας



ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


Μια Εύκολη και Πεντανόστιμη Τυρόπιτα όνειρο! Σκέτη απόλαυση!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 gr φέτα
  • 250 gr κασέρι
  • 250 gr regato
  • 5 αυγά
  • 300 ml γάλα
  • 150 ml ελαιόλαδο μισό μισό με βούτυρο lurpaκ
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο προαιρετικά


Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας, αφήνουμε δύο φύλλα για να τα στρώσουμε στο ταψί και τα τυλίγουμε για να μην ξεραθούν.
  2. Τα υπόλοιπα τα κάνουμε ρόλο και τα κόβουμε σε λωρίδες ένα δάχτυλο περίπου.
  3. Τα ξεχωρίζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να στεγνώσουν.
  4. Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά, προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ένα κουταλάκι μπέικιν.
  6. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάνε να στρώνουμε την πίτα.
  7. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 32 εκατοστών, λαδώνουμε τα δύο φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί.
  8. Παίρνουμε τα μισά φύλλα που έχουμε κόψει και τα ρίχνουμε από πάνω στρώνοντάς τα ομοιόμορφα χωρίς να τα πατάμε.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά να πάει παντού, προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω σκεπάζοντας καλά και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το μείγμα από τα αυγά και το γάλα να πάει παντού.
  10. Ρίχνουμε το βούτυρο με το λάδι κουταλιά - κουταλιά σε όλη την επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό με το χέρι μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε 20 λεπτά να τραβήξει.
  11. Στη συνέχεια φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα.
  12. Εγώ πρόσθεσα και δύο κοφτές περίπου gouda και αντί για σκέτο βούτυρο έβαλα μισό - μισό με λάδι.


Credits:

Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ