Κέικ πορτοκαλιού



ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Ένα κέικ όλο γλύκα και άρωμα... αφράτο σαν σύννεφο με λάδι... ότι πρέπει για το καφεδάκι μας.

Υλικά
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1,5 κούπα ζάχαρη... εγώ έβαλα 1
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανιλέτα πορτοκαλιού
4 μεγάλα αυγά
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι baking powder
1/2 κούπα περίπου μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, τη βανίλια, και σιγά - σιγά το αλεύρι με το μπέικιν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για μία ώρα στους 170 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και με πινέλο αλείφουμε τη μαρμελάδα στο κέικ.


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ πορτοκαλιού