Τυρόπιτα κιχί



ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΙΧΙ

Υλικά
Περίπου 700 γρ. αλεύρι
500 ml νερό
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές νισεστέ
500 γρ. Φέτα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
Λίγο αλάτι

Σε ένα σκεύος βάζουμε περίπου 700 γρ αλεύρι και κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μέση.
Προσθέτουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, λίγο αλάτι, το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά.
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε καθαρό τραπεζομάντιλο και ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα.
Τοποθετούμε Φέτα χτυπημένη με αυγά σε δύο πλευρές και τυλίγουμε μέχρι τη μέση και τα κόβουμε
Χωρίζουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών.
Λαδώνουμε καλά και ραντίζουμε λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μία ώρα μέχρι να ροδίσει


Credits:
Τόλης Καλφόπουλος
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τυρόπιτα κιχί