Υλικά
- Περίπου 700 γρ. αλεύρι
- 500 ml νερό
- 2 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές ξύδι
- 2 κουταλιές νισεστέ
- 500 γρ. Φέτα
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα σκεύος βάζουμε περίπου 700 γρ αλεύρι και κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μέση.
- Προσθέτουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, λίγο αλάτι, το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά.
- Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Την χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αλευρώνουμε καθαρό τραπεζομάντιλο και ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα.
- Τοποθετούμε Φέτα χτυπημένη με αυγά σε δύο πλευρές και τυλίγουμε μέχρι τη μέση και τα κόβουμε
- Χωρίζουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών.
- Λαδώνουμε καλά και ραντίζουμε λίγο νερό.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μία ώρα μέχρι να ροδίσει
Δημιουργός συνταγής: Τόλης Καλφόπουλος