Νηστίσιμα κουλουράκια λαδιού


 
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ

Υλικά
3 ποτήρια ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κρασοπότηρο χυμό πορτοκάλι με λίγο λεμόνι
1 κρασοπότηρο νερό βρασμένο με 3 ξυλάκια κανέλα
3 κ.σ. ρακή ή ούζο
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. σόδα
1 ποτήρι σουσάμι καβουρντισμένο για τη ζύμη
1 ποτήρι σουσάμι καβουρντισμένο για το τύλιγμα
αλεύρι όσο σηκώσει (μαλακή ζύμη)
λίγα φουντούκια

Εκτέλεση
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το κανελόζουμο, το μπέικιν διαλυμένο στη ρακή, το σουσάμι και τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαλάκια.
Βάζουμε σε ένα πιάτο το άλλο σουσάμι, βουτάμε τα κουλουράκια να πάρουν το σουσάμι, τα βάζουμε στο ταψί και τοποθετούμε στο κέντρο από ένα φουντούκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.



Credits:
Αρχοντή Κοταΐδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νηστίσιμα κουλουράκια λαδιού