Ζαμπονοκασερόπιτα σφολιάτας με σιμιγδαλένια κρέμα

Ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα και κρέμα σιμιγδάλι

ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ

Βροχερή σήμερα η μέρα.. και μια ζέστη πιτουλα είναι ότι πρέπει..!! 
Είχα σφολιάτα στην κατάψυξη και έφτιαξα μια λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα με σιμιγδαλένια κρεμουλα..!!

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα
200γρ. ζαμπόν μπούτι
200γρ. κασέρι καπνιστό
350 ml φυτική κρέμα
3 κσ σιμιγδάλι χοντρό
1 κσ φρέσκο βούτυρο
1 αυγό
μοσχοκάρυδο

Βάζουμε την μισή κρέμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. 
Την υπόλοιπη την βάζουμε στο μούλτι μαζί με το αυγό και το σιμιγδάλι και χτυπάμε καλά. 
Μόλις πάρει βράση η κρέμα ρίχνουμε το μίγμα του μούλτι χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει. 
Αφήνουμε να κρυώσει. 
Κόβουμε το ζαμπόν σε κομματάκια και τρίβουμε το τυρί. 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα με το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
Ανοίγουμε το φύλλο και βάζουμε στη μέση το μίγμα του τυριού. 
Κλείνουμε με το άλλο φύλλο σαν φάκελο και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το χαράζουμε ελαφρά. 
Αν θέλουμε βάζουμε και σουσαμάκι .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα..!!!

Ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα και κρέμα σιμιγδάλι

Credits:
Ελενα Μακαρη
Μπαχάρι και κανέλα.