ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΡΥΖΑΚΙ
Υλικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό
4 φέτες ψωμί βρεγμένο και στημένο
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
λάδι
4 φέτες ψωμί βρεγμένο και στημένο
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
λάδι
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο ξερό
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι ούζο
Σάλτσα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
μισό πουμαρο
αλάτι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
μισό πουμαρο
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
μπαχάρι
ζάχαρη 1 κ.γ.
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι ούζο
Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε μπολ, ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδακια.
Περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε.
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε.
Μόλις γίνει προσθέτουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και 5 κουταλιές από το λάδι που τα τηγανισαμε στη σάλτσα, βράζουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
Σερβίρουμε με ρύζι πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.
Credits:
Βικη Αναματερου
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ούζο και ρυζάκι
Σερβίρουμε με ρύζι πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.
Credits:
Βικη Αναματερου
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ούζο και ρυζάκι