Αφράτο ρεβανί Βέροιας



ΑΦΡΑΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

Υλικά

(Μετράμε σε κούπα 210 ml)
  • 5 μέτρια αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη, 180γρ
  • 1 κούπα ηλιέλαιο, 170 ml
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 160 γρ
  • 1 κούπα γιαούρτι, 250 γρ
  • 1 κούπα αλεύρι, 110 γρ
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
 
Σιρόπι
  • 3 κούπες ζάχαρη, 550 γρ
  • 3 & 1/2 κούπες νερό, 600 ml
  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Τα αυγά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γιαούρτι θα το βγάλετε μισή ώρα νωρίτερα από το ψυγείο.
  2. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για λίγο, μέχρι να ανακατευτούν. 
  3. Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. 
  4. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν με το αλεύρι κοσκινισμένα και τις βανίλιες.
  5. Σε βουτυρωμένο ταψί 24×32 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. 
  6. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου.
  7. Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 8 λεπτά. 
  8. Χαράζουμε το γλυκό και σιροπιάζουμε σιγά - σιγά. 
  9. Κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι!!!!
  10. Απολαμβάνουμε αφού κρυώσει.



Credits:

Μπαχάρι και κανέλα (συνταγή)
Ελενα Μακαρη (εκτέλεση)
Μπαχάρι και κανέλα.
Αφράτο ρεβανί Βέροιας