Χωριάτικος Κόκορας Κρασάτος με χοντρά μακαρόνια



ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


Η νοστιμιά τους απίστευτη!!!

Υλικά

  • 2.500 κιλά κόκορας κομμένος σε μερίδες
  • 1 κούπα νες καφέ ελαιόλαδο 
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά μεγάλη πελτέ 
  • 5 ντομάτες πομοντόρο 
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • γαρίφαλο
  • μοσχοκάρυδο
  • μπαχάρι
  • Μιξ πιπεριών
  • αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο ζεστό νερό


Εκτέλεση

  1. Σοτάρω το κρέας στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτω τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα σκόρδα.
  2. Τα ανακατεύω καλά μέχρι να μαλακώσουν λίγο..
  3. Βάζω τον πελτέ, ανακατεύω (έτσι γλυκαίνει) και στη συνέχεια το σβήνω με το κρασί.
  4. Αφήνω για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτω τις ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη.
  5. Κατόπιν προσθέτω τα καρυκεύματα, λίγη ζάχαρη, το ζεστό νερό και μαγειρεύω στη χύτρα για 55 λεπτά. Τόσο πολύ γιατί είναι χωριάτικο!

Για τα μακαρόνια
  1. Έχω αφαιρέσει το λίπος του κόκορα και το βράζω για 15 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτω τα μακαρόνια μου, Νο3, σ' αυτό το ζουμάκι και βράζω στον αναγραφόμενο χρόνο.
  3. Όταν τα σουρώσω τους προσθέτω σάλτσα από το κόκορα.
  4. Από πάνω πρόσθεσα ξερή μυζήθρα ορεινής Αργολίδας!!


Credits:

Αναστασια Βλάχου
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...