Κεφτέδες στο φούρνο με ντομάτα και πατάτες



ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Πεντανόστιμο φαγητό!!

Υλικά
1200 μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
120 γρ. ψωμί χωριάτικο ψίχα (μπαγιάτικο)
1 αυγό
4 ξερά κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
λίγο λάδι, 
λίγο κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
 
Τα βάζουμε όλα μέσα σ' ένα λεκανάκι με μουλιασμένο το ψωμί (μόνο ψίχα) και τα ζυμώνουμε καλά.
Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τα πλάθουμε ότι μέγεθος θέλουμε!!!
Στις πατάτες βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και 3 κομμένα σκόρδα.
Τρίβουμε 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες, 2 κ.σ. πελτέ, 3/4 της κούπας ελαιόλαδο και 1/2 κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου, ανάλογα με τη κουζίνα μας.



Credits:
Αναστασια Βλάχου
Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...
Κεφτέδες στο φούρνο με ντομάτα και πατάτες