Κεφτέδες στον φούρνο με ντομάτα και πατάτες

Πεντανόστιμο φαγητό!!

Υλικά

1200 μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
120 γρ. ψωμί χωριάτικο ψίχα (μπαγιάτικο)
1 αυγό
4 ξερά κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
λίγο λάδι, 
λίγο κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τα βάζουμε όλα μέσα σ' ένα λεκανάκι με μουλιασμένο το ψωμί (μόνο ψίχα) και τα ζυμώνουμε καλά.
Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τα πλάθουμε ότι μέγεθος θέλουμε!!!
Στις πατάτες βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και 3 κομμένα σκόρδα.
Τρίβουμε 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες, 2 κ.σ. πελτέ, 3/4 της κούπας ελαιόλαδο και 1/2 κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου, ανάλογα με τη κουζίνα μας.
Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου