Ζουμερό και μυρωδάτο κέικ μπανάνας με ελαιόλαδο, μαύρη ζάχαρη και καρύδια



ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
 
Χωρίς μίξερ!!
Μην πετάτε τις μαυρισμένες, παραγινωμένες μπανάνες! Φτιάξτε το πιο μυρωδάτο, νόστιμο, υγιεινό και εύκολο κέικ!
Διατηρείται άψογα και κομμένο σε φέτες στην κατάψυξη. 
Τις τυλίγουμε μία-μία σε μεμβράνη και τις βάζουμε σε σακούλα.
Βγάζουμε όσες χρειαζόμαστε καθημερινά.
Χρησιμοποίησα φόρμα ψωμιού 25 Χ11 (χωρητικότητας 1,7 λίτ).
 Η αρχική συνταγή είναι αμερικάνικη, με δικές μου τροποποιήσεις.
Κάθε φέτα είναι γύρω στις 300 θερμίδες.

Υλικά
4 μαυρισμένες μπανάνες (καθαρό βάρος 300 - 320 γρ.)
135 γρ αλεύρι γ.ο.χ
65 γρ αλεύρι ολικής
80 γρ μαύρη ζάχαρη (ή 70 γρ. απλή )
100 γρ καρύδια χοντροκομμένα
120 ml ελαιόλαδο (σχεδόν μισή δοσομετρική κούπα)
2 αυγά (έβαλα μέτρια, αυτά είχα)
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλλα
2 βανίλιες σωληνάκια ( ή 1 κ.γ. υγρή ή άλλου είδους)
1/2 κ.γ. αλάτι

Προθερμαίνω το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνω ελαφρά τη φόρμα και την καλύπτω με αντικολλητικό χαρτί που κόβω με ψαλίδι στις διαστάσεις της.
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύω με αυγοδάρτη ελαιόλαδο και ζάχαρη.
Προσθέτω αυγά, κανέλλα, βανίλια, αλάτι και χτυπάω 1 λεπτό.
Πολτοποιώ με πιρούνι τις μπανάνες και τις ανακατεύω μέσα ρίχνοντας και τη σόδα.
Ανακατεύω στο μίγμα τα άλευρα και το καρύδι.
Αδειάζω στη φόρμα και ψήνω για 55΄-60΄ λεπτά.
Κάνω τη δοκιμή της βελόνας, να βγαίνει καθαρή. 
Αφήνω τη φόρμα 10 λεπτά στον πάγκο και ξεφορμάρω.
Όταν γίνει αρκετά χλιαρό τυλίγω το κέικ σε μεμβράνη για να διατηρήσει την υγρασία του.


ΠΗΓΗ: Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή