Γκιουζλεμέδες



ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ

Υλικά για το φύλλο
300 γρ. αλεύρι χωριάτικο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ούζο ή λευκό ξίδι
νεράκι όσο πάρει να γίνει ένα αφράτο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια

Υλικά για την γέμιση
300 γρ. φέτα
1 αυγό
άνηθο

Βάζουμε τα υλικά για το φύλλο σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε 5 λεπτά. 
Αφήνουμε το ζυμαράκι μας σκεπασμένο μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την φετούλα με το αυγό και τον άνηθο να γίνουν ένα μίγμα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και την ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο 20 εκατοστά διάμετρο.
Βάζουμε στη μέση σε κάθε φυλλαράκι το μίγμα του τυριού και κλείνουμε σαν φακελάκι.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.


Credits:
Ελενα Μακαρη
Μπαχάρι και κανέλα.
Γκιουζλεμέδες